نمایش مقالات
انتخاب زبان
ما را دنبال کنید...
دسته‌بندی مقالات جدیدترین مقالات مقالات تصادفی مقالات پربازدید
■ اساتید حوزه علمیه حضرت بقیت الله عج - قم (۲)
سید محمد علی علوی لاجوردی (۱۷)
شیخ مهدی یعقوبی
سید عبد الرزاق پیر دهقان
شیخ محسن علوی افضل
شیخ مجتبی ناصری دولت آبادی (۱)
شیخ رضا اسلامی
سید احسان حسینی عاشق آبادی
شیخ محمد بصیرتی
سید روح الله موسوی
شیخ حسینعلی کرمانی
شیخ جعفر نوری نام تنی
شیخ علی جان نثاریون
شیخ جلیل شمس
شیخ عبدالله عباسی
سید هادی قریشی
سید محمد مهدی فروتن
شیخ مجید مهدیان آرا
شیخ ابراهیم لطیفی
شیخ مصطفی سرویه
یاسر ماهری قمی
شیخ یعقوب شمس الدینی (۱)
شیخ مهدی عرب پور
سید عبد المجید فقیهی
شیخ حسن محمودی
شیخ علی قربانی
شیخ رسول چگینی (۱۷)
شیخ محمد محمدی ارانی
سیدحسین موسوی نسب
شیخ محمد کثیری
سید مصطفی مومنی
سید محمد جلالی (۱۴)
شیخ محمد کاظمی نیا (۹۳)
شیخ محمد توکلی جوری
شیخ علیرضا کلاهدوزان (۱)
شیخ محمد طائبی اصفهانی
شیخ عارف محمدی
شیخ جلال باقری
سید محمد علی حسینی هرندی (۲)
شیخ مهدی دهبان (۳۷)
سید کاظم مددی
شیخ محمد زینعلی
سید علیرضا مددی (۲۳)
شیخ حامد خادم الذاکرین (۴)
شیخ محمد ناصری (۱)
شیخ علیرضا ضیایی (۳۰۰)
شیخ حسین صادقی
شیخ عباس مقیسه
شیخ محمد مهدی مقیسه
شیخ عبدالعباس حیاتی
شیخ علی علمداری
شیخ مجتبی خرقانی
شیخ یوسف تیموری
شیخ محمد رضا محمد علیزاده
شیخ مهدی قنبریان
شیخ حسین زهدی علیپور
شیخ حسین اطهری نیا
■ طلاب حوزه علمیه حضرت بقیت الله عج - قم
ورودی سال ۱۳۹۳
ورودی سال ۱۳۹۴
ورودی سال ۱۳۹۵
ورودی سال ۱۳۹۶ (۱)
ورودی سال ۱۳۹۷
ورودی سال ۱۳۹۸
ورودی سال ۱۳۹۹
ورودی سال ۱۴۰۰ (۱)
ورودی سال ۱۴۰۱
■ سایر نویسندگان (۳۲۲)

جدیدترین مقالات

مقالات تصادفی

مقالات پربازدید

واکاوی شبهه‏ای پیرامون روایت «فاطِمَهُ بِضعَهُ مِنّی» به نقل از مِسور ابن مَخرمه امیرعلی سبزبان

چکیده
یکی از مباحث اختلافی شیعه و سنّی، مبحث تاریخ زندگانی دختر رسول مکرم اسلام(ص)، حضرت زهرا(س) است. به عنوان مثال، حدیث «فاطمه بضعه منّی» از مِسور ابن مَخرمه نقل شده که به ادعای وی، بیانگر جایگاه خاصی برای حضرت زهرا(س) نیست، بلکه صرفاً برای مذمت علی‏ابن‏ابی‏طالب(ع) در باب خواستگاری ایشان از دختر ابوجهل، از پیامبر(ص) بیان شده که پیامبر(ص)، امام علی(ع) را از این کار نهی می‏کند. در حالی که شیعه معتقد است، این روایت ضعیف‏السند و اصل روایت «فاطمه بضعه منّی» به انواع دیگری نیز نقل شده که از نظر اعتبار سندی، دارای قوّه محکم‏تری است.

ما در این نوشتار با بررسی شخصیت راوی حدیث (مِسور) و بررسی سندی روایتش و تحقیق پیرامون کتب معتبر اهل‏تشیع و اهل‏تسننی که این روایت را نقل کرده‏اند، از راه توصیفی به این نتیجه می‏رسیم که روایت مِسور دارای ضعف سندی است، اما اصل روایت با بیان‏های دیگری، در مدح صدیقه طاهره(س) در بسیاری از این کتب، به تواتر نقل گشته است.

... ادامه مطلب

موضوع پژوهش: بررسی رابطه ایمان و عمل پژوهشگر: حسین حسنی

فصل اول: حقیقت و ماهیت ایمان
این فصل به مقدماتی از بحث بررسی رابطه ایمان و عمل میپردازد که مربوط به ایمان و به طور خلاصه دو بخش دارد. در بخش اول به بررسی مفهوم ایمان پرداخته میشود و بخش دوم به تبیین مراتب و درجات ایمان اختصاص دارد.

1. معنای ایمان:
مفهوم ایمان از دو جهت بررسی می شود سپس برای روشن شدن بهترمعنای ایمان، تفاوت مفهومی ایمان با مفاهیم اسلام، یقین و علم بیان میشود:
... ادامه مطلب

باب کائنات وحیدی منش

باب کائنات
توضیح: در این باب در خصوص گریه و عزاداری موجودات تمام عوالم هستی مباحثی مطرح می شود. البته محور مطالب انواع و اقسام مخلوقات غیر از نوع انسانی است.

فصل اول: کائنات و همه مخلوقات
عنوان اول: بکاء کائنات
مورد شماره یک:
بیان روایت:
مرحوم صاحب کامل الزیارات روایتی از حسین بن ثویر آورده است. ایشان به عنوان راوی نقل فرموده است که با عده ای از اصحاب محضر امام صادق علیه السلام بودند. بعد از صحبت هایی که یکی از اصحاب داشتند حضرت فرمودند: هنگامی که امام حسین علیه السلام به شهادت رسیدند آسمان های هفتگانه، زمین های هفتگانه، هر آنچه در آنها هستند و هر آنچه بین آنها هستند و ... گریه کردند. الخ [1] ... ادامه مطلب

بررسی ادله روایی ولایت فقیه از نگاه امام خمینی، آیت الله منتظری و آیت الله جوادی آملی محقق: علی ارجینی

چکیده
در دین بزرگ اسلام یکی از آموزه های مهمی که مطرح است بحث امامت است و امامت پایه اصلی دین محسوب می شود و تداوم آن در عصر غیبت با ولایت فقیه است. بحث ولایت فقیه را از ابعاد مختلفی از جمله مفهوم، شرایط، حدود اختیارات و ادله عقلی و نقلی می توان مورد بررسی قرار داد، اما مساله اصلی این پژوهش بررسی ادله نقلی ولایت فقیه است.
روش پژوهش در این تحقیق توصیفی تحلیلی و استناد به منابع فقهای شیعه است. یافته های پژوهش این است که در بررسی ادله نقلی که به ولایت فقیه دلالت دارد فقها ادله فراوانی را مطرح کردند که در این تحقیق به مهمترین آنها پرداخته شده است. معتبر ترین روایات مورد بررسی که به لحاظ سندی و دلالت، به ولایت فقیه دلالت دارند؛ روایات: خلافت فقها، مقبوله عمر بن حنظله، توقیع شریف و مشهوره ابی خدیجه است. البته بقیه روایات نیز اگر دلالت صریح نداشته باشند، از مویدات بحث ولایت فقیه می باشند.
... ادامه مطلب

اصول مظفر نموداری - سید محمد باقر موسوی

اصول مظفر

اصول مظفر 1
1. مدخل 6
1.1. تعریف علم اصول علمی که بحث میکند از قواعدی که نتیجه آن در طرق استنباط حکم شرعی واقع می‌شود 6
1.2. حکم ظاهری و واقعی و دلیل اجتهادی و فقاهی 6
1.2.1. حکم ظاهری و واقعی 6
1.2.2. دلیل اجتهادی و فقاهی 6 ... ادامه مطلب

بررسی معانی مختلف «لعل» در آیات قرآن کریم

انواع معنی لعل

1. توقع پذیرفتن هدایت خداوند

2. توقع شکرگزاری و اطاعت از فرمان های پیامبر اکرم و خداترسی

3. تعلیل رستگاری، ربا نگرفتن و خداترسی

4. تعلیل مشمول رحمت شدن با اطاعت از فرمان های پیامبر اکرم

5. تعلیل رستگاری با استقامت و خدا ترسی
... ادامه مطلب

بررسی نام های قیامت از حیث قران محقق: محمد مهدی قربانی

چکیده
در قرآن کریم برای رستاخیز نام های زیادی به کار رفته که مشهور ترین آنها (قیامت) است. گاه در منابع لغت همه ی این نام ها به روز قیامت معنا شده است و مترادف بودن آنها را القاء می کند. گاه نیز با توجه به ارتکازات ذهنی، معنای دقیق این نام ها از سوی مخاطبان دریافت نمی شود. در مقاله ی حاضر با تکیه بر سیاق آیات و روایات شریفه و بررسی موضوعی واژه ها، علاوه بر (یوم القیامه) به معناشناسی ....نام دیگر پرداخته شده است. حاصل این بررسی آن است که هر یک از این نام ها به گونه ی شگفت انگیزی اشاره به یکی از اوصاف قیامت دارد و به کارگیری هر نام در واقع با غرض انذار دادن، بازدارنگی مخاطبان از شرک، کفر، گناه، اثبات و ایجاد یقین در کسانی که نسبت به وقوع روز رستاخیز و بازپسین تردید داشته و دارند، بوده است.
... ادامه مطلب

تاریخچه مجازات و قصاص در ادیان پژوهشگر: سیدمحمدصالح سهیلی نیک

چکیده
پژوهش در این زمینه با محدودیت‌های متعددی روبه‌روست که شامل دسترسی محدود به منابع، چالش‌های زبانی، تفاوت‌های فرهنگی و حقوقی، و حساسیت‌های سیاسی می‌شود. به منظور بهبود این پژوهش‌ها، پیشنهاداتی مطرح شده که شامل افزایش دسترسی به منابع معتبر و به‌روز از طریق ایجاد بانک‌های اطلاعاتی و گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی، تقویت همکاری‌های بین‌المللی و بین‌فرهنگی، بهبود روش‌های پژوهشی کیفی و کمی، و ترجمه دقیق متون فقهی و حقوقی است. همچنین، انجام پژوهش‌های تطبیقی میان نظام‌های حقوقی اسلامی و سایر نظام‌های کیفری، تشویق اصلاحات تدریجی در قوانین کیفری کشورهای اسلامی، و ترویج فرهنگ عفو و بخشش می‌تواند به کاهش چالش‌ها و همخوانی بیشتر این قوانین با اصول حقوق بشر کمک کند. ایجاد چارچوب‌های قانونی برای حفاظت از حقوق قربانیان و متهمان و آموزش عمومی در سطح جامعه و رسانه‌های جمعی از دیگر پیشنهادات مهم برای بهبود وضعیت اجرای قصاص و ارتقای عدالت اجتماعی است. اجرای این پیشنهادات، ضمن حفظ ارزش‌های دینی، می‌تواند به تطبیق بهتر قوانین قصاص با استانداردهای حقوق بشر کمک کند و تحولات مثبتی را در کشورهای اسلامی به همراه داشته باشد.
... ادامه مطلب

رویکرد فقهاء درخرید و فروش سگ نویسنده: سید محمد صالح سهیلی نیک

چکیده
شیخ اعظم انصاری قدس سره در کتاب مکاسب محرمه در پایان نوع اول از مکاسب محرمه(که بیع اعیان نجس میباشد) مستثنیات از این مکاسب حرام را مطرح میکنند دومین موردی که آن را مطرح کرده‌اند همان خر
ید و فروش سگ که از «اعیان نجسه» محسوب میشود، میباشد. ایشان در مسئله کلب صید قائل به جواز بیع وفروش آن می باشند و لااقلّ به جواز بیع کلب صید سلوقی(سگ شکاری) معتقد می گردند و آن را قدر متیقّن از اخبار و معاقد اجماعات بر می شمرند.
ایشان حدّ اکثر ادلّه جواز بیع را شامل مطلق کلب صید می دانند و ذکر کلب سلوقی از باب فرد اکمل می باشد نه اینکه سلوقی بودن سگ خصوصیتی داشته باشد.
اما در غیر این دو (اعم از سگ نگهبان باغ و خانه و گله و ...) احتیاط را در عدم جواز بیع می داند.
البته بین فقهاء در این مسئله اختلاف است که در دوبخش مخالفین و موافقین به آن می پردازیم.

واژگان کلیدی: شیخ انصاری، بیع کلب، خرید و فروش سگ، کلب صید، مکاسب محرمه شیخ، دیه و مالیت، سگ شکاری، سگ ولگرد .
... ادامه مطلب

حیات طیبه طلبگی پیشرفته ترین روش یادگیری و حفظ در جهان

پیشخوان

از قدیم به ما گفتند: «طلبه نباید چشمش از خط جدا شود» البته این جمله در جبهه و جنگ هم کاربرد دارد و هم در حوزه و حجره. یک از اساتید می فرمودند: «طلبه باید معتاد به مطالعه باشد». اگر روزی مطالعه نکند احساس کمبود در خود احساس کند. هیچ وقت به مادر بچه مرده کسی گریه کردن یاد نمی دهد . و کسی او را تشویق به گریه کردن هم نمی کند. تشنه خود به دنبال آب می رود.

« فارابی مثال می زند به بیماری بولیموس . بیماری بلیموس ، بیماری است كه به دستگاه گوارش عارض می شود و جهاز هاضمه از اشتها باز می ماند و غذا نمی خواهد. وقتی جهاز هاضمه غذا نخواست ، همه ؤاعضا و جوارح به تحلیل می روند و شخص ضعیف و نحیف می شود. زیرا جهاز هاضمه كه مطبخ بدن است ، باید صحیح باشد و غذا بخواهد، تا غذا به سایر اعضا و جوارح برسد. این فرد باید خودش را به طبیب برساند كه بیماری او را رفع كند. حرف جناب فارابی این است : همان طور كه جهازهاضمه و دستگاه گوارش بیماری بولیموس می گیرد و از اشتهای غذای مادی باز می ماند، برای انسان سالك الی الله بیماری پیش می آید و می گوید: مرا بس است این فرد باید برود پیش یك طبیب روحانی ، معلم روحانی تا معالجه اش كند. قناعت در علم پسندیده نیست . » ... ادامه مطلب

ارسال سوال